bolina aalderink kop 1

Het is best lastig uit te leggen aan mensen hoe ik werk en wat ik kan betekenen tijdens de uitvaartweek. Een uitvaart is erg persoonlijk. Dan is het wellicht fijn om te lezen hoe naasten mijn begeleiding ervaren hebben.

Geplaatste ervaringen

Erik Wullink
Op het moment dat mijn moeder in het verzorgingstehuis in Eefde aan haar laatste uren bezig was, kwam in in contact met jou. Je kwam ook meteen langs om kennis te maken en vanaf dat moment wist ik dat het bij jou en jou collega in goede handen was. Omdat ik er alleen voor stond was het een enorme steun dat ik op jou kon terug vallen. Dank daarvoor.

Jullie zijn kanjers!!

 

Familie Braakhekke
Bolina, bedankt dat je ons in het afgelopen jaar bij beide uitvaarten van onze (groot)ouders hebt bijgestaan en begeleid wat mede heeft geleid tot twee mooie en waardige afscheidsdiensten. Je nam alle tijd en rust en we konden met al onze wensen, persoonlijke verhalen en vragen bij je terecht. Zelfs tot in de late uurtjes! We hebben het als zeer waardevol ervaren. Nogmaals onze dank! Fam. Braakhekke Eefde.

 

Dank Bolina voor alles. We kijken terug op een goede uitvaart, geheel in stijl van onze moeder. Dat is mede gelukt vanwege jouw inzet.

 

Dank je wel Bolina voor al het werk dat je voor het afscheid van onze
moeder en oma verricht hebt.
Mede door jouw deskundigheid is het een mooi afscheid geworden waarop wij
liefdevol terug kunnen kijken.

 

Bolina,heel erg bedankt voor alle goede zorgen! We vonden het heel fijn zoals jij alles geregeld hebt. Echt top!!

 

Els
Bolina heeft mij bij de hand genomen en met raad en daad bijgestaan. Niets was haar te veel. Elke dag kwam ze bij mij en bespraken we uitgebreid hoe ik de uitvaart van mijn man graag wilde hebben geregeld. Omdat ik geen auto heb, nam ze mij vaak mee naar het uitvaartcentrum waar mijn man lag opgebaard. Zo kon ik toch bij hem zijn. Ik waardeer dit erg van haar en heb respect voor haar. Het heeft mij verlichting gegeven. Hartelijk dank hiervoor.

 

Bolina
Mede namens mijn kinderen wil ik je graag bedanken voor je goede en prettige begeleiding rond het overlijden van mijn man en de kinderen's vader. In die moeilijke, verdrietige tijd heb je ons er doorheen geleid. Je deed dat met geduld en respect. Heel veel dank!

 

Inge Brokken-Wouters, Annemieke Lebbink-Wouters, Muriel Hagenbeek
Bolina, in een hele moeilijke en verdrietige tijd heb je ons in acht weken twee keer bijgestaan. Het feit dat jij er was, met ons meedacht, regie pakte daar waar nodig en waar we vroegen, zo fijn. Een vraagbaak en meedenkend in mogelijkheden die er zijn. Vooral omdat je aan sommige zaken door je verdriet niet denkt. Dit hebben we als heel waardevol ervaren bij zowel het plotselinge overlijden van onze broer/man als van onze (schoon)moeder. Als we je in een paar woorden moeten omschrijven: betrokken, meelevend, meevoelend en ons meenemen in alle zaken die we tegenkomen. Er zijn voor ons in respectvolle gedachtenis van de overledene. Heel hartelijk dank daarvoor.

 

Marieke, Jacqueline, Jannetta en Marleen Holleman
Bolina, je hebt ons bij de hand genomen en ons door de verdrietige maar ook mooie uitvaartweek geleid.
Je kende ons na de eerste kennismaking allemaal bij naam.
Je had antwoord op al onze vragen en droeg suggesties aan als wij het even niet meer wisten.
Je hebt ons veel zorgen uit handen genomen en al onze wensen uitgevoerd; op de achtergrond als het kon, doortastend als het moest.
Wij voelden ons erg op ons gemak bij jou. Zo konden we op onze manier afscheid nemen van onze lieve moeder. Bedankt daarvoor!

 

Ineke, Bert, Gerhard en Theo Geerken
Met een prettig invoelend vermogen begeleidde Bolina ons toen onze moeder kwam te overlijden. Allereerst had ze een luisterend oor en gaf ruimte om rustig een beeld te krijgen van wat er zoal op ons af kwam. Rekening houdend met ieders gevoel, onze wensen en vragen, is Bolina helder in haar aanpak. Zodoende ervaarden we wat de (on)mogelijkheden waren en hoe zij ons kon ontzorgen. Juist in een periode van zoveel beperkingen, kwam zij met verantwoorde, creatieve opties en gebruikte haar netwerk om tot passende keuzes voor de invulling te komen.
Bolina gaf goed overzicht over wat er geregeld moest worden. Ze overlaadde ons niet, alles kwam op zijn tijd. Er was een duidelijk tijdspad en alles ging in overleg. Zo wisten we hoeveel ruimte er was om iets aan te kunnen passen. Bolina pakte door wanneer er een knoop moest worden doorgehakt. Door haar ervaring kon zij ons gevraagd en ongevraagd op plezierig wijze advies geven. En waar alsnog een vraag kwam, zocht ze dit uit en kwam er later op terug. Ook in de nazorg ondervonden wij hoe zorgzaam en attent Bolina is.

 

Wies Smallegoor-Evers
Begin november was het duidelijk dat onze (schoon)moeder en (over)grootmoeder snel zou komen te overlijden. Onze moeder had ons al verteld dat als zij zo komen te overlijden, zij de uitvaart door Bolina wilde laten verzorgen. Wij hebben als kinderen voor het moment van overlijden al contact met Bolina gehad. En konden samen met haar prima overleggen. Ze was ook erg betrokken, en overlegde alles met ons. Toen onze moeder was overleden, was Bolina ook snel bij ons om de dingen die wij vooraf hadden besproken ook concreet te maken. We hebben de verzorging hiervan als zeer warm en betrokken gevoeld. We konden haar altijd bellen als het nodig was. Wij als familie hebben een zeer fijn gevoel hieraan overgehouden. Nogmaals dank hiervoor.

 

Elise Niels
Op 12 september is mijn maatje, mijn partner, mijn alles overleden.
Bolina was al op de hoogte gebracht van het naderende overlijden. Hoe geweldig fijn is het om op zo'n intens verdrietig moment de professionele begeleiding te mogen ervaren van deze zeer deskundige vrouw. Bolina is empathisch, meelevend, rustig maar ook kordaat als nodig. Ik wilde een laatste podium voor Tineke, een afscheidsdienst in de Buitensociëteit, een bijzonder afscheid voor een bijzondere vrouw. Bolina heeft zich ten volle ingezet om alles tot in de puntjes te regelen. Niets was haar teveel. Bolina heeft hierdoor echt maatwerk geleverd en mede door haar inzet is het een prachtig afscheid geweest. Daarnaast regelt Bolina ook alle noodzakelijke dingen erom heen en heeft ze mij in deze verdrietige periode op de hoogte gehouden van alle papieren rompslomp die een uitvaart ook met zich meebrengt. Kortom Bolina is een vrouw die haar beroep met veel liefde en aandacht uitvoert.

 

Familie Schieven
Vrij plotseling werden we geconfronteerd met het aankomende verlies van onze man, (schoon) vader en opa. Zelf had hij al de voorkeur uitgesproken voor Bolina om ons te begeleiden en de begrafenis te regelen. We hebben het eerste gesprek nog met zijn allen gehad. Het leek of we tijd genoeg hadden, maar hij ging opeens heel snel achteruit en overleed toch sneller dan verwacht. Vanaf dat moment was Bolina er. Rustig, warm en betrokken. Het was een intensieve week waarin we als familie echt op onze manier de begrafenis hebben kunnen vormgeven. Dit was een belangrijk onderdeel van ons afscheid. In deze week was Bolina duidelijk in wat geregeld moest worden. De vorm waarin was helemaal aan ons en ze gaf ons advies waar nodig. Ze was een hand op onze schouders die ons ook de ruimte liet, wat soms betekende dat we in de kleine uurtjes toch weer samen kwamen om keuzes te maken. De manier waarop wij de uitvaart hebben kunnen regelen heeft ons veel rust gegeven. Bijzonder was ook de aandacht voor de kleinkinderen en de manier waarop zij door Bolina werden betrokken bij de uitvaart zelf. Ook in de tijd na de begrafenis heeft Bolina regelmatig contact met ons gezocht. Korte momenten van steun. De begeleiding van Bolina was zeer waardevol voor ons.

 

familie Regelink
Toen mijn moeder op sterven lag, was mijn vader al heel druk in zijn hoofd met het regelen van de begrafenis. Om hem rust te geven hebben we al voor het overlijden van mijn moeder contact opgenomen met Bolina om dingen door te spreken. Haar rust en meelevendheid hebben mijn vader toen inderdaad een stuk rust gebracht en na het overlijden was zij als een stevige ondergrond voor het regelen van de begrafenis en altijd bereikbaar voor vragen. Wat we zelf wilden regelen liet ze aan onszelf over, wat wij niet wisten of wilden dat een ander zou regelen deed zij. Het voelde allemaal heel vanzelfsprekend en natuurlijk zoals alles ging, waardoor de uitvaart ook een fijne en waardige afsluiting was van het leven van mijn moeder en wij weer verder kunnen.

 

Rietje van Bosheide
Mijn man Herman was al een poosje ziek. Toen hij te horen kreeg hier dat de ziekte niet meer te genezen was en de artsen er niets meer aan konden doen hebben we Bolina gebeld en heeft zij de wensen opgeschreven. Zij is hiervoor meerdere keren bij ons aan huis geweest. Dit was voor ons ook al een verwerking. Bolina heeft ons werkelijk met raad en daad bijgestaan. Als ik haar een cijfer zou geven zou het een 10 zijn. Zelfs na de begrafenis heb ik nog veel van gedachten met haar gewisseld en heeft zij mij nog met vele dingen geholpen. Zoals de administratie die dan te voorschijn komt. We zijn heel dankbaar en blij dat we Bolina hebben gekozen..
Nogmaals hartelijk bedankt Bolina.
Groet,
Rietje

 

Ellen Scholten
Op maandag 30 december is, na een liefdevolle verzorging in het Buurtzorghuis te Warnsveld, onze moeder overleden. Het was ’s-avonds 22.45 uur toen we Bolina belden en melding maakten van het overlijden. Bolina kwam naar het Buurtzorghuis waar we in alle rust de dingen regelden die op dat moment nodig waren.

Vanwege nieuwjaarsdag moesten we de volgende dag veel regelen; opmaak, drukken en versturen van de kaarten, bloemen bestellen, dag van uitvaart vastleggen… Bolina was daarin met haar rust, vertrouwen, medeleven en professionaliteit onze steun en toeverlaat. Op 1 januari heeft ze ons een dag rust gegeven (maar we konden haar altijd bellen of appen als we ergens mee zaten) en op 2 januari hebben we met Bolina de details van de uitvaart besproken. Als familie wisten we precies wat we wilden, maar kwam Bolina toch nog met waardevolle tips waar wij niet aan gedacht hadden.

De uitvaart was op 4 januari en daar kijken we met een warm en tevreden gevoel op terug. Ook de dagen na de uitvaart hebben we de nazorg van Bolina als heel prettig en persoonlijk ervaren.

Wij gunnen iedereen die afscheid moet nemen van een dierbare een uitvaartbegeleidster als Bolina. Ondanks het verdriet om het heengaan van onze moeder kijken wij terug op een mooie aanlooptijd naar de dag van het definitief afscheid nemen en de uiteindelijke liefdevolle en vooral waardige uitvaartplechtigheid.

Bolina in een paar woorden: zorgzaam voor zowel de overledene als ook voor de nabestaanden, luisterend oor, organisator, sociaal, liefdevol, betrokken, respectvol, kundig, alle tijd, flexibel…

 

Elise Niels
Op 25 oktober is mijn neef Henk overleden. Hij was woonachtig in Zeist maar ik wilde heel graag dat Bolina de uitvaart zou verzorging. Zo fijn zoals zij direct alles heeft geregeld en Henk naar Zutphen heeft gehaald. In alle rust hebben we daarna onder haar bezielde leiding de crematie kunnen regelen. Bolina heeft alle tijd voor ons genomen en goede adviezen gegeven over alle mogelijkheden die er rond het afscheid nemen mogelijk zijn. We hebben alle vertrouwen in de goede afhandeling zodat wij ons volledig kunnen richtten op het afscheid nemen. Zowel tijdens de week van afscheid nemen, als ook de weken die hierop volgen, staat Bolina altijd klaar om vragen te beantwoorden. Bolina is een warme persoonlijkheid die haar vak uitermate goed verstaat en vanuit betrokkenheid naast ons heeft gestaan.

 

Esther Plomp
Mijn moeder is op 12 augustus overleden en Bolina heeft voor ons de uitvaart geregeld. Bolina is een warm persoon die alle tijd voor je heeft. Ze luistert goed naar de wensen en geeft advies over de mogelijkheden. We konden haar altijd tussendoor bellen of mailen als we vragen hadden. Tijdens de uitvaart heeft ze heel mooi gesproken. Na een aantal weken hebben we nog een afronden gesprek gehad. Dit was heel fijn, je voelt bij haar dat ze erg betrokken is en er echt voor de familie is.
Wij raden haar dan ook aan, ze is echt heel goed in haar vak. Mede door Bolina kijken wij terug op een mooi afscheid van onze moeder.

 

Remco Willemsen
Op 13 oktober 2018 is 49 weken na onze (schoon) vader ook onze (schoon) moeder overleden. Niet het moment om volledig helder en overzichtelijk een uitvaart te gaan organiseren, werd ik getipt door vrienden die positieve ervaringen hebben met Bolina. Ze stond inderdaad gelijk voor ons klaar en binnen een oogwenk zaten wij thuis bij haar aan de eetkamer tafel. Wat erg praktisch was vanwege de afstand. Ook de ongemakken die de afstand met zich mee zou kunnen brengen zijn door Bolina uit de kunst opgevangen. Of het nou ging om bloemen ophalen of aanwezig te zijn tijdens het condoleren. Alles is mogelijk en overal word aan gedacht. Wij hebben zeer prettige ervaringen opgedaan met Bolina en bevelen haar iedereen aan.

 

Fam Van den Noort
31 januari stierf onze moeder /schoonmoeder en oma. Wij kenden Bolina alleen van dat zij in ons dorp woont. Wij wisten niet eens wat zij voor werk deed. Toen het al slecht ging met mijn schoonmoeder ging ik al vast kijken wie ik wilde om ons te helpen. Al snel zag ik in ons plaatselijke krantje haar foto staan, het trok mij gelijk aan. Haar gebeld dat ik een overlijden had en haar graag wilde voor de uitvaart. Bolina was er snel voor ons. Zij dacht mee en wat wij ook wilde niets was raar. Wij, als kinderen en kleinkinderen, hebben ook de mogelijkheid van haar gekregen om zelf dingen te doen. Ondanks dat afscheid nemen moeilijk is geeft zij zo veel vertrouwen en rust dat het afscheid nemen minder verdrietig lijkt. Ze voelt zo goed aan wat mensen willen, een heel bijzondere vrouw is het. Ook na de uitvaart geeft zij je nog steun en uitleg of wat je ook wilt. Zoek je een uitvaart verzorgster dan zou ik zeker voor Bolina gaan, ze is erg goed in haar vak.

 

lia pottker grotenhuis
In augustus hebben we afscheid moeten nemen van onze vader en opa van 96 jaar. Hij werd liefdevol verzorgd in het hospice te Warnsveld. Daar kwamen we in contact met Bolina Zij heeft onze wensen voor de uitvaart aangehoord en daarin meegedacht en ons super goed begeleid. Daarom kijken wij ondanks ons verdriet terug op een mooi afscheid van onze vader.

groet Lia

 

Januari jl hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieftallige man/vader/opa.
Wij hebben contact opgenomen met Bolina om te vragen ons te helpen met de uitvaart.
Bolina heeft ons stap voor stap begeleid, gesteund en geadviseerd. Vanaf het moment van overlijden tot de begrafenis en de nazorg. Ze heeft goed geluisterd naar onze wensen en hierdoor was de uitvaart een waardig en mooi afscheid.

Bolina was ook een goede steun voor de kleinkinderen. Ze bereid ze voor, verteld wat er allemaal gebeurd en laat van de spannende/verdrietige kant ook de mooie kant zien. Ze kregen ook een boek waar ze hun emoties, ervaringen en mooie herinneringen in op konden schrijven.

Bolina is als uitvaartverzorgster een zeer fijn persoon om je te helpen met het verlies van een naaste en alles wordt van A tot Z geregeld.

 

José Frederiks
Na het overlijden van onze (schoon)moeder en (overgroot)oma hebben wij Bolina gevraagd de uitvaart te regelen. Zij heeft dit heel zorgzaam en liefdevol gedaan. Alles werd tot in details besproken, Bolina gaf tips en adviezen, maar liet ons de uiteindelijke beslissing nemen. Ze reageerde snel op mail en telefoon en kwam vaak langs om dingen te bespreken. Ze stond 24 uur per dag voor ons klaar!

 

L.P.Korstanje
Onze moeder is op een zaterdagavond overleden. Bolina was direct aanwezig en nadat ze had geregeld dat onze moeder naar het uitvaartcentrum werd gebracht, hebben we die nacht de begrafenis in grote lijnen georganiseerd. We hadden veel speciale wensen, waaronder een uitgebreide condoleance en een afscheidsdienst in besloten kring bij ons thuis. Het was voor Bolina geen enkel probleem om die wensen in te vullen en heeft daarbij een aantal goede en praktische ideeën ingebracht. De daaropvolgende dagen heeft zij ons zeer vakkundig, flexibel en adequaat bijgestaan en op een zeer prettige wijze met ons samengewerkt. Mede dank zij haar kijken we terug op een mooi en een waardig afscheid van onze moeder.

 

Mei jongstleden is mijn vader na een zeer kort ziekbed overleden op 83 jarige leeftijd.
Aangezien ik het enigste kind van mijn ouders ben, kwam het regelwerk direct op mij af.
Via internet had ik bij diverse uitvaartorganisaties een offerte aangevraagd en prijzen en de daarbij behorende kleine lettertjes varieerden flink.
Gelukkig sprak de verpleegkundige die de palliatieve sedatie van mijn vader regelde, over een zeer goed bekend staande en gedreven startende uitvaartverzorgster Bolina Aalderink.
Mijn vader stierf de vrijdagnacht om drie uur. Om zes uur heb ik Bolina gebeld en zij is onmiddellijk naar ons toegekomen en heeft gelijk alle noodzakelijke gebeuren in touw gezet.
Er vielen gelijk heel veel kopzorgen van mij af!
Bolina is inderdaad zeer gedreven, kundig en vooral meelevend, kortom ik had mij geen betere uitvaartverzorging kunnen voorstellen.
Zij heeft alles tot in de puntjes voor ons verzorgd en wij als naasten hebben daardoor een zeer prachtige uitvaart van mijn vader gehad.
Ik ben blij dat ik door aanbeveling van de verpleegkundige bij Bolina terecht ben gekomen.
Bovendien is zij als startend ondernemer zeer concurrerend ten opzichte van andere gesettelde uitvaartbedrijven.

Met vriendelijke groet.

 

Uitvaart

Enige tijd voor zijn overlijden had onze op leeftijd zijnde vader aangegeven dat hij zijn begrafenis geregeld wilde hebben door Bolina Aalderink uit Eefde. Haar naam was hij tegengekomen in een brochure die ging over de beurs Rondom uitvaart die door haar werd georganiseerd. Direct na het overlijden van onze vader hebben wij Bolina uitgenodigd voor een oriënterend gesprek; niemand van de kinderen kende Bolina, noch in persoon, noch in haar rol als uitvaartverzorger. Van meet af aan kregen wij een goed gevoel over de wijze waarop zij inspeelde op de wensen en ideeen van de nabestaanden bij het voorbereiden van de begrafenis. Zeker gezien het feit dat de meningen van de kinderen op relevante onderdelen nogal verschilden.

Unaniem waren diezelfde kinderen het eens over de vraag wie de uitvaart van vader moest regelen: Bolina. En het moet gezegd, de uitvaart is perfect geregeld , met name door de wijze waarop zij de regie voerde, zonder daarbij in dit familiegebeuren op de voorgrond te treden. Ook wat betreft de “nazorg” terzake enkele organisatorische en administratieve onderwerpen gaf Bolina blijk de haar toevertrouwde rol als uitvaartverzorger met overtuiging en tot grote tevredenheid van de gehele familie uit te voeren.

 

Deel uw ervaring


Typ a.u.b. de tekens van het plaatje over