BOLINA manier van werken

Manier van werken

Als iemand die u liefhebt overlijdt dan ervaart u een wirwar aan emoties. De dagen tussen het overlijden en de dag van de begrafenis of crematie zijn ingrijpend. Er moeten keuzes gemaakt worden binnen een korte tijd. Als ik bij u kom luister ik naar waar u behoefte aan heeft. We overleggen in welk tempo u de keuzes wilt maken. Ik heb alle tijd voor u. Als er keuzes zijn gemaakt zorg ik ervoor dat het geregeld wordt. Naast al het regelwerk verlies ik niet de details uit het oog. Juist die details maken de uitvaart persoonlijk. Ik zal u ook aanmoedigen dingen zelf te doen. Wellicht maakt u zelf graag een boeket bloemen of vindt u het fijn om een gedicht te schrijven voor de afscheidsbijeenkomst. 

Tijdens de dagen voor de uitvaart ben ik voor u beschikbaar op de manier die u prettig vindt. Als u het fijn vindt dat ik elke dag even bij u langskom dan doe ik dat. Misschien heeft u liever dat we een paar momenten afspreken, dan doen we dat. Daarin ben ik flexibel en beweeg ik graag met u mee.

Nazorg 

Een aantal weken na de uitvaart kom ik bij u langs om te informeren hoe het met u gaat en kunnen we terugblikken op de dag van de uitvaart. Het is ook mogelijk dat ik u verder help met alle zaken die geregeld moeten worden na de uitvaart.

Dementievriendelijk

Eén van de eerste dingen die ik leerde tijdens de opleiding "Dementievriendelijke uitvaartzorg" is dat bij mensen met dementie het gevoelsleven volledig intact blijft. Dat betekent dat zij verdriet en pijn voelen als een geliefde overlijdt. Hoe waardevol is het als zij betrokken worden bij het afscheid? Kan dat? Jazeker!

Er zijn zoveel mogelijkheden om iemand te betrekken bij de uitvaart van een geliefd persoon. Denk aan geuren, foto's, kleuren, muziek. Denk aan een rustige indeling van de dag van de uitvaart zodat er ruimte is voor alle gevoelens. En dit zijn maar een paar voorbeelden. Meedenken in mogelijkheden doe ik dan ook graag op het moment dat iemand met dementie een geliefde verliest.